Rode Kruis afdeling Mol krijgt van het gemeentebestuur een subsidie van 375 euro. Deze subsidie wordt toegekend omdat de vereniging haar 100e verjaardag viert.

Op basis van het reglement ‘subsidie jubilerende vereniging’ diende deze vereniging een aanvraag tot subsidiëring in. Het gemeentebestuur wenst het bestuur en de leden van harte proficiat met deze verjaardag.

Het gemeentebestuur waardeert de werking van het Rode Kruis in onze gemeente en wil de vereniging met deze subsidie ondersteunen.
 
Rode Kruis afdeling Mol
Rode Kruis Mol is een goed draaiende afdeling met heel wat actieve vrijwilligers in de verschillende disciplines (diensten). Regelmatig kom je de hulpdienst tegen op verschillende evenementen in en rond onze gemeente. De zorgbib voorziet patiënten in het Erica Algemeen Ziekenhuis, campus Mol, van boeken en een babbeltje. Vorming en Jeugd Rode kruis organiseren twee tot drie keer per jaar een cursus eerste hulp waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Bij de uitleendienst kan je terecht voor het lenen van allerlei medisch materiaal zoals krukken en rolstoelen. Vrijwilligers van de sociale hulpverlening zie je in de zomer wekelijks wandelen met minder mobiele mensen van de Molse rusthuizen en in de winter organiseren ze allerlei activiteiten voor en met de bejaarden. De internationale dienst steunt allerlei hulpacties in het buitenland.